Midea klma 2.A MIDEA KLMA az egyik legelismertebb mrka a lgkondicionlk tern. Krnyezetnk talakulsa s a globlis felmelegeds kvetkezmnyeknt ltrejtt nyri hsget nehezen vagyunk kpesek tolerlni. Egyre tbbszr hirtelen, minden tmenet nlkl tr rnk, szervezetnk nem tud felkszlni s elviselhetetlen kihvsokkal kell szembenznie a klmavltozs miatt.

A htsre val igny mr idszmtsunk eltt jelentkezett. Japnban talltk fel s alkalmaztk elszr a bambuszbl kszlt legyezt, majd onnan kerlt Knba s knai kzvettssel Eurpba. A legyeztl a klma berendezsekig hossz id telt el, s a klimatizls risi fejldsen ment keresztl.

A globlis felmelegedsrl s hatsairl kszlt rengeteg tanulmny vgkicsengse az, hogy egyrtelm megoldst mg nem talltak erre, az egsz emberisget rint problmra, de az biztos, hogy alkalmazkodssal kell reaglnunk a klmavltozsra.

A klmagyrt cgek, gy a Midea klma is felismertk, s magukv tettk ezt a szemlletet, egyre jabb s jobb technolgikat dolgoznak ki, melyek szem eltt tartjk a kor kvetelmnyeit. Cscstechnolgik alkalmazsval arra trekszenek, hogy minimalizljk a globlis felmelegedst, ne krostsk az zon rteget s lehetleg kevs energit hasznljanak fel.

A Midea Klma nemzetkzi szinten is az egyik legnagyobb lgkondicionl berendezs gyrt a piacon. 2004-ben, a Midea-val karltve ltrejtt egy kzs egyttmkds a legnagyobb lgkondicionl gyrt vllalatok kztt. A Midea-Toshiba-Carrier cgrisok ltrehoztk ezzel a vilg legfejlettebb technolgijt a klmakszlkek gyrtsfolyamatban.

A Cg termktermkpalettja rendkvl sznes, az ltalnosan hasznlt , kis terekben bepthet kszlkeken tl multi berendezsek, nagy teljestmny lgkondicionlk is szerepelnek a knlatban. Naprl napra jabb, magasabb mszaki tartalommal br berendezseket ksztenek, amelyek ennek kvetkezmnyeknt szinte szrevtlenl prezentljk felhasznliknak a megfelel komfortrzetet akr htsrl akr ftsrl van sz.

A Midea klma modell vlasztk rendkvl vltozatos, az eltr mkdsi elven alapul modelleken bell is sok-sok berendezsbl vlogathat az gyfl. Az egyik ilyen kategria a split klma csald. Ebbl ismert az oldalfali, tbb beltris (multi), kazetts s lgcsatorns vltozat. A split klmkra jellemz, hogy a szerkezet kt rszbl tevdik ssze egy kls trben elhelyezend s egy beltrben elhelyezend egysgbl. A kompresszor a kltri egysgben, az pleten kvl kap helyet, emiatt az zemels zaja tulajdonkppen alig hallhat. Beltri rsze a htend trbe kerl, ahol megfelel intenzitssal tudja forgatni a levegt. A klnbz modellek lehetv teszik kisebb, illetve nagyobb helysgek, a multi split rendszerek pedig akr nagyobb intzmnyek klimatizlst is.

A msik csoportba tartoznak a lgkondicionlsban forradalmi jdonsgnak szmt, inverteres technikval mkd modellek. Az inverteres klmkat intelligens lgkondicionlnak is szoktk nevezni, mert llandan szinten tartja kvnt hmrskletet, ezrt nem rznk hingadozst, mkdse gazdasgos s csendes, nagyszer komfortrzetet biztost.

A klma berendezsekbe klnbz szrket ptenek be, ilyen pldul a bio-filter, mely lehetv teszi a mikroszkopikus por s klnbz ms szennyezdsek kiszrst, rtalmatlantja a megtelepedett gombkat, mikrobkat. Vannak plazma filterrel felszerelt modellek is. A plazma filter elektrosztatikus szr, ami nem csak a porszemcsket, de a szagokat, atkkat, baktriumokat s a polleneket is kpes kiszrni. A klnleges szrknek ksznheten a Midea klma kpes tiszta levegt juttatni krnyezetnkbe gy, hogy kzben kicsi a zajszint s az egszsg sem krosodik. A Midea klma nem alaptalanul vezet mrka a lgkondicionlsban, termkeinek minsge, a vlasztk soksznsge, a rugalmas alkatrsz utnptls mind indokolja ezt a pozcit.